Så er Bogforum 2023 slut for denne gang og det har for mig været noget at en skelsættende begivenhed for mig. Jeg har fået en masse oplevelser hvor jeg har set gamle venner, familie og mødt en masse nye søde mennesker. Der har været sjove og gode foredrag og endda foredrag hvor man kun kunne sidde med våde øjene og lytte.


Og så naturligvis min debut som forfatter til “Stilhed i Tjernobyl”.


Jeg må indrømme, at jeg haft noget kriller i maven over hvordan min bog ville blive modtaget og hvilken reaktion mine fotoudstilling ville få.


Dianna og Thomas fra Forlaget Afart fortæller at “Stilhed i Tjernobyl” blev der bedst sælgende bog på årets BogForum og der fjøj mellem 60-70 bøger over disken.


Jeg er fuldkommen overvældet og ydmig med våde øjene over det her.


To vildt surrealistiske oplevelser stikker helt af for mig. Den ene er fra lørdag hvor jeg skulle afhente bogen “While We Bleed” der er skrevet af Adam Holm og mit store foto-idol Jan Grarup.


Da jeg fik min bog signerede sprugte jeg om Jan kunne huske, at han og jeg tidligere havde talt sammen om, at jeg arbejede på en Fotobog fra Tjernoby. “Ja da” svarede han og gengav noget af vores samtale og spurgte til bogen. Jan har selv rejst i Tjernobyl og lavet private billeder der fra.


Og helt tilfældigt (naturligvis) havde jeg bogen i hånden. Jeg viste han bogen og lod ham bladre den igennem og sendt mig et stort smil og udbrød højlydt: “Den må jeg have. Hvor kan jeg købe den?”


Jeg blev så perpleks og awestruck at jeg ikke vidste hvad jeg skulle sige og fik stammende fremsagt noget med, at han gerne måtte beholde den han stod med i hånden.


“Fedt” udbrød Jan højlydt og tilføjede: “Så skal du også signerer den til mig”.


Det var godt nok med rystende hænder jeg skev en hilsen til ham i min bog… I MIN BOG!!!


Den anden surrealistiske oplevelser var da landets Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen stor i kø for at få min bog signeret og dedikeret til sig selv.


Dan Jørgensen fortalte, at han havde set mine fotoudstilling på BogForum og derfor blev nødt til at have min bog, da han selv havde rejst i Tjernobyl.


Wow. Siger jeg bare. Hvordan kommer man tilbage på de oplevelser?
Og så blev det da også til en hulens masse bøger som vi overhovedet ikke har plads til i det lille hjem.
Tak til hver og en af jer alle der kom forbi og hilste på. Jeg er dybt beæret!